''Sesungguhnya seorang lelaki itu berharta bila dia zuhud di dunia, dan sesungguhnya seorang itu adalah fakir bila dia gemar pada dunia.''-SUFFIAN AS THAURI-

Saturday, 30 July 2011

gilak pnye manager..weheeee...

salam..


entry kali ni aku nk cte psal manager aku kt KFC..
arini aku ngan die ditugaskan melakukan kje yg sgat GILA!!!!..
why ktorng jgk????..





nk tau x ape tugasnye???..heeeee
jwpannye ialah ktorng trpkse ambk ayam  4 crek dkt stor lain..
klu dekat xpelah jgk..ni jau nk mati..HAHAHA...





korng msti nk tau kn 4 crek tu ape??...
mksdnye adlh 4 busket..dlm busket 2 ade 9 paket..
stiap paket ade 18 ketul ayam..
korg agk2 brpe ketul ktorng nk bwk dri stor USJ ke IOI MALL??..
kira la..stiap sorng bwk 2 crek???..
mmg kje glerr yg pnah aku wt slme 18thun aku hidup..
HAHAHAHA..




then ble smpai je sne ayam spicy plk abis..huhuhu..
dh la budak COOK xmsuk..mcm t*****t btol la korng..
skli lg aku ngan manager aku yg kne coverkn..
pnat nk mati owhhh..tp best gler la aku ngan manager aku 2..
hahahaha..shari ktorng brkrja sma2..hahaha..
die beat aku dowh..
tp aku laratlah..diekn ALL STAR..mne blh aku beat die..
hehehehe..




tp yg xbestnye esk die last kt stor IOI..
die nk kne transfer kt tmpat laen..mmg xaci lah..
dh elok2 je ktorng nk slase ngan manager aku 2..
xpsal2 die kne transfer..
bkan sorng aje kne transfer..tp 2orng..
peh peh peh!!!!..dh la dorng 2 sporting gler otak pn sme ngan aku..
slalu tlong aku klu aku ade msalah..
huhuhuhuhu..





nk wt cmner kn..trpkse lah ktorng kt sni dpt manager baru..
harap dorng pn sporting gk..
anyway kpada SIR FAHRIN N SIR SHARUL..
SELAMAT BERTUGAS DI TEMPAT BARU YEE..





ni gmbr diorng yg comel2..hahahaha

sir fahrin yg sempoi..

sir shahrul yg pling baik pnah aku jmpa..heeee :)




hrmmm ni je lah yg aku blh cter arini..
malam2 ni otak blurrr lah..HAHAHA...
ok next entry yeahh..
bubye SELAMAT MALAM SEMUA..

salam..<3

Thursday, 28 July 2011

Harimau Malaya!!!

salam..


heee..kali ni story psal HARIMAU MALAYA..
semalam tlah brlangsung perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014...
tp skuad plihan negara kita tewas dgn agregat 6-4..







tp aku ttp bangga dgn anak buah K RAJAGOPAL ni..
heeeee..scara logiknye Malaysia blh mnang..
tp nk wt mcm ne??..xde rezeki cz Singapura byk actor2 yg berjaya..
spe tgk smlm mmg rse bunuh smua pemain Singapura..
main mcm gampang!!!!..







SKUAD MALAYSIA syabas aku ucapkn kt korng smua..good job!!!..heeee

HARIMAU MALAYA..


MALAYSIA VS SINGAPURA


super SAFEE!!!


Khairul Fahmi Che Mat..




kpada smua warganegara Malaysia..teruskan menyokong skuad kebangsaan..
heeeeeee....


k lah next entry..
bubye222..

Sunday, 24 July 2011

no idea !!!

salam..



hrmm ari ni xde story la..
aku pn xtau nk story psal ape..huhuhuhu...
member aku smua dh blik..tggal aku keseorangan sja..







SOOOO kne la mlulakn hidup sperti biase..
hidup sebagai pekerja yg dlm hati brkata
''BOSANNYER HIDUP NI''







hrmmm left 125 days lgi..
fuhhh jangka mase yg lme..janggut aku blh tumbuh 4 KALI LAGI TAU!!!!!
nk wat cmner..bkan aku sorng je yg kne..
rmai lg  kowt..trmasuklah kwn aku jgk..wuhuhuhu..








YA ALLAH kuatkan lah semangat aku..
mak aku cakap pejam celik dh 3 blan..
ye ke ni mak????..
or sje je nk menyenangkan hati yg tgh panas ni..huhuhuhu







cepatlah blan sebelas!!!!!!!....
heeeeeeeeee..setiap mase aku sntiase tgk kalendar..

oklah c u next entry..
bubye222

Friday, 22 July 2011

ahlan wasahlan ya RAMADHAN..

salam..


hnya tinggal seminggu lg kte umat islam akn melakukan ibadah puasa...
hrrmmmm harap2 thun ni nk cri byk2 pahala n taubat dri Allah..
insyaallah...
trlalu byk dosa yg aku dh lakukan kt bumi Allah ni...




Bulan Ramadhan bulan berganda. Setiap apa saja yang dilakukan akan mendapat balasan berganda. Malahan nafsu kita juga turut berganda walaupun pada bulan ini syaitan dirantai oleh Allah. Ini adalah kerana nafsu telah bertapak di hati dan bermaharajalela.

Saudara-saudari,

Apabila kita membuat kesilapan kita sering menyalahkan syaitan dan iblis yang menggoda kita. Tetapi mengapakah kesilapan yang sama turut berlaku dalam bulan Ramadhan? Adakah rantai-rantai yang membelit kaki-kaki syaitan itu terlalu panjang hingga dapat memberi 'petunjuk' kepada kita?

Sabda Rasulullah saw.:
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Semoga dengan keberkatan Ramadhan ini kita akan dapat menggilap kembali hati kita yang pudar dan melumpuhkan nafsu-nafsu hitam yang bertahta di hati kita selama ini. Oleh itu, inilah masa yang perlu digunakan sebaik mungkin untuk mendidik kembali nafsu kita yang selama ini dikongkong oleh syaitan. Berpuasa bukanlah sekadar berlapar semata-mata. Tetapi puasa adalah berlapar di samping mendidik nafsu dan peribadi manusia. Ini adalah jihad yang maha besar yang perlu dihadapi oleh setiap  umat Islam.

Nabi Muhammad saw pernah bersabda:
"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

Saudara-saudari,

Bulan Ramadhan ini adalah anugerah Allah sebagai lambang kasih sayang kepada hamba-hamba Nya. Allah tidak mensia-siakan keletihan umatnya yang berpuasa hinggakan tidur di waktu siang juga diberikan pahala. Begitu besarnya kasih sayang Allah pada kita. Oleh itu marilah bersama-sama kita menilai diri kita. Semoga tahun ini amalan kita akan semakin bertambah dan sempurna perlaksanaannya. Insya Allah. Janganlah kita termasuk dalam golongan yang menganiayai diri
sendiri.

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."


 upload kt encik google..heeee..


anyways SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA yg akn tiba kpd smua umat islam yg ade di muka bumi ni..



heee..bubye...

suka suki kami...

salam..

weeheeee..arini aku happy sangat2...
hahahaha..nak tau knp??..





KNP eyh??..ape dh trjadi kepada encik ridzuan ni huh??..
ceyhhh..sbbnye arini aku dpt jmpa ngan kembar aku yg xseiras ni lahh...






kwn aku ni minggu ni die cuti midsem..so aku ajak la die kluar jln2...
jlan2 g mane eyh?????..
alah xjauh pn..stakat GIANT brdekatan ngan rmah kami je..
tp die bwk kwn die sorng lgi..
xpe laaa..lg pn aku knal kwn die 2..hehehehe...




nk tgk pics KAMI smasa berada di sana????..
tp xbnyk pn..cz bateri hp aku dh TOOOOOTTT..
hahahahaha..check it out lah joommmmmm...



 pdahal kt rmah mkan pkai tangan je...heeeee..


pics ni yg pling HOT skli brsama AZMAN AZERAN..heeee


mamat poyo!!!..my bestiee IRSYAD ZULKIFLE




actually ade lg gmbr..tp kt kamera kwn aku..heeee...
3 hari aku cuti..mmg aku tak kan lpaskn peluang nk jmpe pelawak2 ni semua..







tp yg sedihnye kwn aku lg sorng xdpt join..
cz die skrng ni kt UTHM johor..ksian die xdpt follow..







tp xpelah..nti die blik aku ajk plk die g UPTOWN..
bessstttt dowh dpt jlan2 tgk barang2..hahaha...






tp yg xbestnye aku ni lambat lg nk smbg belajar...
WAAAAAAHUHUHUHUHU!!!!...



it's ok lah..aku xksah pn blajar cepat ke lambat..
klu ade rezeki ade lahhh..weeheeeee...

that's all guyss..next entry eyh..
hehehehe..


bubye222

Tuesday, 19 July 2011

tidak!!!!!!!!!!

salam..

adohaiiii masalah besar ni..
nk tau knp???..
KNP eyh....what happen 2 meeee...
mcm mne hati aku skarang ni dh berubah..
YA ALLAH i need your guidance..please help me...


perkara ni xmgkin sme skli trjdi..tp dh trjdi nk wt mcm mne kn..
X MUNGKIN!!!!
hmmm biar je lah...lbih baek pendam aje dripada timbulkn mslah..
baru je knal kowt..xkn aku nk merepek2 nk jual kerepek plk...
huuuhuhuuuu...


jdi lbih baek aku berdiam dri n truskan mcm biasa saje..weeeeheeee...
klu die tnye brulah aku jwp..HAHA..


sowyy aku rsekan text ni aku dh mmg xde idea..
soo aku post je la entry ni..kn dh bocor dh rahsia..
waaaaaahuhuhuhu...

bubye222...

Monday, 18 July 2011

hometown..

salam

annyeong haseyo!!!..ceyh sjak ble aku jdi owg korea ni..hahaha..
ni cheq nk habaq mai..17hb aku blik kampung cz ade kenduri arwah skali gus nk sambut puasa lah..
heeeee xsabar nk sambut bulan yg pnuh barakah..


smbg blik...
time ni aku krang sihat cz dtang bintang gitu..
HUH????...msti xcye kn..hahaha..skit prut la weyh..ish3


huhuhu dh lme jgk la aku xblik kmpg tgk nenek aku..agk2 dlm 10 bulan jgk la..
ksian kt die..huhuhu..
mse kt kmpg mcm2 aktiviti aku wt..
mle2 rse malas nk tlong..then hati aku tergerak nk join memasak..


HAHAHA..memasak???..pandai ke aku masak..
helloo walaupn aku ni lelaki aku pndai masak ape..
masak air..weeeeee....



ayam goreng berempah..tp blm siap lg..hehehe



mcm ni lah cara2 msak ayam secara pukal..HAHA



abang ipar aku kata "mcm ni lah anak jantan"..HEHE



haaa..inilah akibatnye kalau selalu curi durian tnpa izin..hehehe..




hohoho..mse ni hlang smua tension aku psal smua bnda..
sdih cz kne blik KL smula..
nenek nti hari raya eidz blik kampung tinggal ngan nenek ye..


RINDU DEKAT NENEK..huhuhuhu

ok tamat sudah...next entry yee..heeee

bubye222...

Friday, 15 July 2011

bosan!!!...

salam..heeee

huhuhuuu..arini aku bosan thap giler2 ni..cz arini cuti lorh..
xtau nk wt ape kt rmah..
actually arini PELANGI blik KL..
tpi aku ttap rse xlngkap la..knp eyh???

WHY me???????..

status single ni mmg "BEST" tp kdang2 bosan and xmenyakitkan hati aku..
ape ni??????..sbnarnye ape yg blh buatkn aku happy yee..
fuhhhhh..tp sjak2 akhir ni kehidupkan aku blh la cerah skit..

hidup aku ni ibarat mcm cuaca gitu..kdang2 timbul matahari, kdang2 turun hujan, lpas 2 terbit plk pelangi..

post kli ni mcm2 perasaan yg timbul kt aku..HUHUHU..

2 aje kot..heeeee
bubye22...

keindahan laungan azan..

video

subhanallah..suara anugerah Allah yang tidak ternilai harganya..

Thursday, 14 July 2011

customer always right???...

salam..
heee..hari ni pling seram wt aku!!!..huhuhu..
nak tau sbb ape???..
sbb arini aku dpt customer pling serammm...
cter die start je aku bkak counter then customer ni dtg kt aku..

cashier : hye miss slamat dtang..ape khabar??..having here or take away??..
customer : hye..i'm HAVING HERE..
"dgan suara yg pling manja lah kte kn..awwww...aku pn tnye lgi..''
cashier : order please..
customer : sye nk snack plate spicy..air mountain dew blh??..
cashier : blh..lg nk tmbah cheeze wedges or nugget??..
customer : hmmmmmmmmm...
''lme btol die nk fkir..naek bosan aku tggu die..then korang tau die nk tambah ape??..
customer : sye nk awk jdi hrmmm2 sye blh??..
''aku pn blurrr..ape benda yg die merepek ni..HAHA..
cashier : sye xfham larh..
customer : alah wt2 xfham plk..lpas ni kte kluar date blh??..
cashier : eyh sorry la..sye xbrminat larh..klu nk yg kt blakng 2 lgi rmai..nk x??..
''maksud aku..kwn2 aku yg kt blakng yg dri td asyk memekak2..says : ridzuan awek2 tlong aku mntk nom die??..''
customer : nver mind..brape eyh smua??..
cashier : RM 10.70..
''die bg aku 20..then die ckp....''
customer : keep the change..xpe2..
''aku tgk die bg duit ngan kad die gitu...HAHAHA...first time aku dpt kad dri customer..heeeeeee..''
cashier : eyh byak ni miss..sure ke xnk??..
customer : sure..malam ni awk call sye k..
''aku senyum je..xckap ape2 pn..''
cashier : ok miss thanks you..enjoy your meal..dtng lagi ye..
customer : hari2 sye akan dtng..
''dlm hati says : alamak mati la aku mcm ni..huhuhuhu.."

lpas dri 2 die ddk btol2 menghadap kt tempat aku ngan kwn2 die..asyk tersenyeh2 jeee dri tadi..soooo aku pn mntk kt manager aku nk tkar department cz ade org gilerr asyk tengok aku je..

kebetulan manager aku ni plk mmg gatal bkan maen lgi...HAHA..so die larh yg ambk alih tgas aku..heehehe..
so aku pn masuk larh department COOK..ksian kt kwan aku cz die sorg2 kt blkang..sbb staff sme dep ngan die wt hal..sooooo aku tlong larh diee..heeeee..

fuhhhh!!! customer 2 mmg wt aku tension je..tp skrng xdh..heeee..first time plk aku dpt customer mcm 2..slalunye dpt customer yg menyakitkan hati!!!..nk wt cm ner kn..customer always right..right kejadah nyer!!!!myampah aku dgr slogan 2..heeee..

rsenyer 2 je kot cter psal customer angau 2 kot..HAHA..

k byeee222...

Wednesday, 13 July 2011

Only Dead Fish Swims With Stream...

"Jika kamu tidak disibukkan dengan kebaikan maka kamu akan disibukkan dengan kebatilan. Kebatilan akan mendekatkan kamu dengan syaitan."
Lama aku berfikir. Merenung maksud kata-kata itu.
Benarlah kata orang: "Jika kita dapat sesuatu maka kita akan kehilangan sesuatu."
Kita dapat baju, kita hilang duit. Kita dapat kenyang, kita hilang makanan. Pendek kata itulah sunnatullah kehidupan. Ironinya, masih ramai yang ingin menentang arus. Tidak pelik.
"Only dead fish swims with the stream."
Hmm...tapi kata-kata itu boleh ditafsirkan dengan makna yang berbeza...itulah manusia, kita sentiasa percaya yang kita ini yang paling hebat. Maka setiap orang ingin mengeluarkan pendapat. Itu tidak mengapa. Yang malangnya setiap orang tidak ingin dikritik. Semacam dia yang maha hebat. Tidak ada cacat dan cela!
Tafsiran akal itu datangnya dari paradigma kita. Paradigma itu mudahnya kita ertikan sebagai cara pandang. Cara pandang kita menentukan apa yang kita dapat. Jadi paradigma yang betul akan melahirkan cara pandang yang tepat.  

Persoalannya mana satukah paradigma yang tepat?
Seorang pengguna iPhone tatkala mengalami masalah dengan iPhone canggihnya pasti akan mencari mereka yang serba tahu tentang iPhone. Tidak akan dicarinya seorang doktor perubatan kerana ubatnya bukan disitu.
Manusia pun sebegitu. Membina paradigma yang betul memerlukan kepada rujukan yang betul. Rujukan yang salah memang masalah! Maka rujukan kita penduduk dunia pastinya Al-Quran yang didalamnya terkandung manual untuk ke syurga dan jalan ke neraka. Pilih dan nikmati hasilnya =)
"Islam itu mudah tapi bukan untuk dipermudahkan," masih terngiang-ngiang pesanan yang acapkali disebutkan kepadaku.
"Antara fatwa dan takwa, awak pilih yang mana?" Soalan yang menutup bicara ku petang itu. Sungguh dunia ini tempat melakukan amalan sedang akhirat tempat kita menikmati ganjaran.

Sunday, 10 July 2011

Assalamualaikum

assalamualaikum..heee..selamat datang ke blog sye...actually xtau pn ape kebaikan wt blog ni..tp kdang trfkir jgk blog ni bgus jgk utk kte share story mory..hehehe..hope u guys enjoy with my NEW blog ni..bye222..